четвъртък, 16 март 2017 г.

Филми за дъждовен ден




  Finding Neverland

Young boys should never be sent to bed... they always wake up a day older.

Finding Neverland е английско - американски филм, който е полубиографичен. Вдъхновен от живота на Джеймс Бари и неговата връзка с едно семейство, което вдъхновява историята за Питър Пан. В главните роли влизат Кейт Уинслет и моят любим актьор - Джони Деп. Героят на Деп - Джеймс Бари - е писател на драматургични произведения, ала все не успява да плени публиката си с пиесите си. Чувства се изгубен в идеите си, изпаднал в творчески застой, когато се среща с Силвиа Дейвис и нейните четирима сина. Жизнеността и въображението на децата са точно креативното гориво, от което Бари се нуждае. " В търсенето на Невърленд " представя няколко изгубени, объркани личности и как един чрез друг те намират вдъхновение, намират цел в стремежа си да накарат другите да се засмеят.



       An Education


If you never do anything, you never become anyone.


An Education или "Съзряване" разказва историята на една ученичка през 60 - те години в Англия в стремежа си да влезе в един от най- престижните университети - Оксфорд. Джени (в ролята Кери Мюлигън) е преживяла гимназията си учейки за поредния тест. Душата й лежи във Франция, единственото й бягство от скучната реалност са френските плочи и литература. Един обикновен ден Джени среща Дейвид и в нейния малък свят това е начолото на вълнуваща връзка и преживявания, които за едно момиче са равностойни на приключение. 





5 to 7
In New York, you're never more than 20 feet away from someone you know, or someone you're meant to know

 "От 5 до 7 " е филм за млад писател, който получава отказ след отказ от издателства и вестници. Безкраен оптимист, той не желае да предпреме друго начинание в живота и се разхожда из Ню Йорк, градът, в който на всяка крачка срещаш някого познат или някого, когото е предречено, че ще опозаеш. Така Браян среща Ариел. Браян е запленен от личността й, тя го превръща в човек със жизнен опит, разпалва искрата на чувстава и любовта йм се разгръща всеки ден от 5 до 7. Двамата се наслаждават на романса си, който изглежда извън реалния свят и един ден Браян решава да го принесе в действителността.
 Това е история за душата на един творец, за индивидуалното самоизграждане с помоща на хората в живота ни и, разбира се, за любов.




    /

Няма коментари:

Публикуване на коментар