събота, 11 февруари 2017 г.

Вдъхновение

She believed she could, so she did
 
Живота е безкрайно редуване на вдъхновение и липса на такова. Моментите на вдъхновение са моменти на порив за надграждане, за създаване, а другите - хибернация на съществуването. Всички се чувстваме изгубени когато изгубим малката искра, която прави всеки ден различен, която ни побутва напред, извън зоната на комфорт. В тези дни, когато отчаяно се нуждая от щипка идейност рова на различни места, които са продукт на диренето на вдъхновение от други хора. Разговор със съученик даде старт на този пост, с който ще представя няколко от моите много малки тайни за пробуждане от стагнацията и разчупване на статуквото.


Чужди думи:
Много често други хора, писатели, музиканти, актьори успяват да формулират точните думи в точното време. Просто трябва да се търси. Както казва Алиса "иска ми се да се вслушвах в собствените си съвети". Моят съвет е съкровище за някого и безполезна дрънкулка за мен, от друга страна мога да използвам същия механизъм по обратния път. Когато имам литературна задача, нуждая се от творческа муза се обръщам към един от малкото писатели, чиито книги не съм чела, но за сметка на това смятам, че са гениални. Толкин. Бърз прочит на нещо, което перото му е произвело ме зарежда с енергия.

Информация:
Когато задачата, нуждаеща се от муза, е на база нещо изучавано, проучвано, колкото повече се търси, толкова повече се мотивираш да дадеш мнение по въпроса. Художествена литература, статии, блогове, ютюб видеа, всичко, което по някакъв начин представя гледна точка върху даден проблем ще стимулира размисъл, а в един момент ще се получи така наречения "брайнсторм".
 
Музика:
Много общо казано, но трябва да намерите онази песен, един албум, който провокира творчеството. Ако трябва ще въртите песента сто пъти преди креативността да се събуди и да реши, че е време да се свърши малко работа. Тази година създадох плейлист в Спотифай и всеки път, когато някоя песен достигне по- дълбоко от средното ниво на удоволствие директно отива там.

Наблюдение:
Много често си пътувам в метрото и с празен поглед гледам връхчетата на обувките си и чакам спирката. Други решавам да вдигна поглед и малко да разгледам останалите пътници, защото всеки е интересен със собствената си обикновеност.
 
и понеже си говорим за вдъхновение ->  /Beauty and the Beast Official Trailer Music/



Няма коментари:

Публикуване на коментар