събота, 28 януари 2017 г.

Фенка - Рейнбоу Роуел

''But there is nothing more profound than creating something out of nothing"
- Fangirl

Това е книгата на Рейнбоу, която очаквах с нетърпение още преди да разбера, че ще издават я в България. Само при споменаването на заглавието си знаех, че това е точно по мой вкус, но след толкова добри отзиви и хвалби имаше опасност да подходя към "Фенка" с доста големи очаквания, но крайният резултат бе толкова задоволителен и очарователен, че няма как да не й отредя място тук, още повече историята пасва прекрасно на един блог.

 Сюжета следва срамежливата, свита и понякога социално непохватна Кат, която започва първата си година в университета заедно с близначаката й Рен. Истината е, че Кат не иска да е там, ако е възможно никога няма да напусне родното си градче и да се премести при толкова непознати хора, но ето, че така се нареждат звездите за нея. На първия си ден открива, че съквартирантката й Рийгън е пълната й противоположност, всяка вечер е навън и нищо не може да я подхлъзне, а приятелчето й Ливай е най- дружелюбния човек. Пълна трагедия, нали? За Кат е точно това.
      Както казах знаех, че тази книга ще ми хареса, но "хареса" е недостатъчна дума, за да определи мнението ми. Истината е, че още с първата ми среща с главната героиня открих герой, с когото да се съпоставя. Абсолютно откровено мога да кажа, че мислите в главата на това момиче са били и в моята, а и смея да твърдя в много други.
Като започнем от любовта й към книгите и по - точно манията й към един паралелен Хари Потър (боже, толкова познато), минем през срамежливата й личност и чак до факта, че смяташе да преживее университета на диета от вафли, защото я беше срам да попита къде е столовата, това е един толкова истински, реален и натурален образ.

Пълна противоположност на сестра си, Рен изживява типичния студентски живот изразяващ се в пиянски вечери и Кат съвсем остава сама с мислите си. Въпреки многото си забавни и неловки моменти, книгата дълбае и по-дълбоко с появата на баща с разклатено психично здраве и работохолизъм, отсъстваща майка, и за да развесели обстановката Роуел твори от онези единствени по рода си романси, на които само нейният стил е способен.
"Фенка" е страхотно преживяване с герои, които ще желаете да не си отиват и диалог, който ще изпълни въздуха със смях...

/Fun All Alright /

*Всички изображения са взети от Pinterest/ All the images are taken from Pinterest


Няма коментари:

Публикуване на коментар